tirsdag 9. oktober 2012

Hva særpreger de unges måte på å kommunisere på?

Vår generasjon har vokst opp med andre måter å kommunisere på enn tidligere. Ungdom bruker i stor grad mediert kommunikasjon. Det som gjennom årene har blitt et svært populært nettsted er facebook og mobiltelefonen legger vi nesten ikke fra oss et eneste minutt. Mediert kommunikasjon kan fort føre til misforståelser, fordi man ikke har muligheten til å kommunisere via kroppspråk. Kroppspråket utgjør en stor del av kommunikasjonen og spesielt hvordan man tolker forskjellige situasjoner.
Jeg tror unge i dag kommuniserer på mange måter på samme måte med de tildligere generasjonene, men språket har kanskje endret seg. Vi bruker mer slang, banneord og ironi for å utrykke oss verbalt, det har nesten blitt til "et eget språk". For eksempel som forkortelsene "lol"(laugh out loud) og "wtf"(What the f*ck).Ungdom kommuniserer også mye igjennom klær og utseende, noe jeg mener har kommet mer til utrykk i vår generasjon, som er ikke-verbal kommunikasjon. Dette tror jeg er på grunn av at vi har tilgangen til "alt". Mange forskjellige klesstiler, sminke, hårfarge osv.
Jeg mener det som særpreger unges måte å kommunisere på er å bruke "sitt egent språk", og mye bruk av mediert kommunikasjon som facebook.



Bildelink

1 kommentar:

  1. Her reflekterer og analyserer du godt. Legg gjerne bildet inn bloggen i stedet for lenke til det.

    SvarSlett